Csali készítés házilag

Paprikás kenyér:
1. Egy két-három napos kenyérnek a belét kiszedem.
2. Egy pohárba rakok vizet, és belerakom a kenyérbelet.
3. Hagyom hogy teljesen beigya a kenyér a vizet.
4. Kiszedem és kinyomom belőle a vizet.
5. Az ujjammal szétnyomom és öntök bele egy kis paprikaport.
6. Jól összegyúrom.
7. Berakom a hűtőbe.

Kukoricás kenyér:
1. Egy két-három napos 1kg-os kenyér felének a belét kiszedem.
2. Egy pohárba rakok vizet, és belerakom a kenyérbelet.
3. Hagyom hogy teljesen beigya a kenyér a vizet.
4. Kiszedem és kinyomom belőle a vizet.
5. Az ujjammal szétnyomom és öntök bele két tasak vaníliás cukrot, és egy doboz kukoricát.
6. Jól összegyúrom.
7. Berakom a hűtőbe.

Keszegre:
30% kenyérmorzsa
20% piskótaliszt
15% tökmagliszt
10% pirított kukoricaliszt
5% egyéb anyagok

1. finomra őrölt kukorica 400-500 gramm
2. halliszt a szaga és persze a fehérje miatt 100 gramm
3.tojáspor, 3-4db de lehet több is
4. 400-500 gramm rozsliszt
5. bármilyen aroma
ELKÉSZÍTÉS:
Összekevered ezeket raksz hozzá annyi vizet hogy masszát
tudjál csinálni belőle a masszát hagyod egy 10 percig szatyorba tekerve és
jöhet a pellet alakúra formázás kézzel. Ha ez megvan akkor főzd ki
forrásban lévő vízbe 1 percig és ha kész hagyod az összeset 2-3 napig
hűvös helyen.